سازمان‌های غیر دولتی طرفدار محیط زیست در کنفرانس ورشو علاوه بر اعتراض به سیاست‌های زیست‌محیطی کشور میزبان اعلام کردند این کنفرانس دستاورد روشنی نداشته است. آن‌ها به نشانه اعتراض کنفرانس را قبل از پایان رسمی آن ترک کردند.

اعتراض فعالان و سازمان‌های زیست‌محیطی به کنفرانس آب و هوا در ورشو

به گزارش دویچه وله،به گفته مدافعان محیط زیست، کنفرانس آب و هوایی سازمان ملل متحد در ورشو، پایتخت لهستان دستاورد روشنی به همراه نداشته است. کنفرانس آب و هوایی ورشو که روز جمعه ۲۱ نوامبر ( اول آذر) به کار خود پایان می‌دهد، اعتراض فعالان محیط زیست را برانگیخت، به طوری که روز گذشته نمایندگان تعدادی از سازمان‌های غیر دولتی (مردم‌نهاد) طرفدار محیط زیست در اعتراض به این کنفرانس محل اجلاس را ترک کردند.

اعتراض به سیاست‌های محیط زیستی لهستان

سازمان‌های غیردولتی مدافع محیط زیست در کنفرانس ورشو به عنوان عضو ناظر شرکت داشتند. این سازمان‌ها از جمله از سیاست‌های محیط زیستی کشور میزبان، لهستان نیز انتقاد کردند.

دانیل میتلر، مدیر سیاسی سازمان محیط زیستی "گرین‌‌ پیس" می‌گوید: «این کنفرانس به میزبانی کشوری برگزار شد که سیاست‌های آن در باره محیط زیست مورد انتقاد بوده است، از همین رو به جای پیشرفت در گفت‌و‌گو‌ها به عقب بازگشتیم.»

لهستان در کنفرانس سازمان ملل متحد در ورشو از استفاده خود از زغال سنگ برای تولید انرژی دفاع کرد. از این گذشته بخش قابل توجهی از بودجه برگزاری کنفرانس مقابله با تغییرات آب و هوایی در ورشو توسط کارخانه‌های تولید زغال سنگ تامین شده است.

کارگران معادن زغال سنگ و نمایندگانشان مخالف برچیده شدن معادن زغال سنگ و بیکاری کارگران هستند. آن‌ها به رغم انتشار گازهای گلخانه‌ای بر اثر سوختن زغال سنگ خواستار ادامه استفاده از این نوع از انرژی هستند.

مارچین کورولتس، وزیر محیط زیست لهستان تاکنون چند ‌بار تاکید کرده که کشورش از میزبانی خود استفاده می‌کند تا جلوی الزامی شدن کاهش گازهای گلخانه‌ای را در پیمان جدید بگیرد.

کنفرانس محیط زیست سازمان ملل در ورشو با شرکت نمایندگان ۱۹۴ کشور جهان دوشنبه (۱۱ نوامبر) شروع به کار کرد. هدف از این کنفرانس تنظیم پیمان زیست‌محیطی جدیدی عنوان شده بود که قرار است در سال ۲۰۱۵ به تصویب برسد و از سال ۲۰۲۰ میلادی به مرحله اجرا درآید.

آلمان از مدافعان پیمان جدید

آلمان از جمله شرکت‌کنندگان در کنفرانس ورشو است که بر روی عقد پیمان جدید تاکید دارد. این کشور خواستار آن است تا اعضای شرکت‌کننده در کنفرانس ورشو موافقت خود را با کاهش تولید گاز کربنیک تا سپتامبر سال ۲۰۱۴ میلادی اعلام کنند.

اورزولا هاینن اسر، نماینده آلمان در کنفرانس ورشو می‌گوید، برخی از کشور‌ها از اعلام زمان‌بندی و اهداف خود خودداری می‌کنند و نمی‌خواهند متعهد به برنامه روشنی برای رسیدن به پیمان جدید باشند.

به گفته نماینده آلمان بخشی از کنفرانس که در این دوره نتیجه‌بخش بود، مربوط به کمک کشورهای صنعتی به کشورهای فقیری می‌شود که از تغییرات آب و هوایی و فجایع طبیعی متضرر می‌شوند.

از سوی دیگر اعلام شد، ‌بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل از روسای کشور‌ها خواسته است تا برای شرکت در نشستی فوق‌العاده با موضوع پیمان جدید محیط زیستی در ماه سپتامبر سال آینده به نیویورک سفر کنند.

کد خبر 239658
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز